Filmproduktion

Film är mediet med starkast genomslagskraft på internet. Utnyttja den kraften.

Språng Kommunikation gör filmer, kortklipp och filmkampanjer i många olika format för sociala medier, hemsidor och presentationer. Per Erséus är vår filmspecialist med många års erfarenhet som reporter, fotograf och redigerare från bland annat TV4.

Språng lägger den kompletta filmstrategin. Som producenter, manusförfattare, filmare och redigerare producerar vi film i en självständig och smidig process som kräver en liten insats av kunden men ger stor kontroll över slutresultatet. Dessutom får ni en strategi för spridning av filmerna så att satsningen ger maximal effekt.

Vill ni själva göra filmer för sociala medier? Språng utbildar och föreläser om film för webben. Vi lär er att filma och klippa med mobilen, föreslår kampanjkoncept som intresserar er målgrupp och tar fram grafikpaket som gör era filmer snygga och proffsiga.

 

Filmen som får fler att klimatanpassa resan

Uppdraget: sy ihop en snygg och inspirerande filmkampanj som får svenskarna att se sommarsemesterns klimatpåverkan och göra smartare val.

Sajten klimatsmartsemester.se är en klimatkalkylator som bygger på gedigen forskning och bred expertis. Men vad hjälpte det när för få personer hittade till sajten? Språng fick uppdraget att göra en film för sociala medier som väckte uppmärksamhet och lockade sidbesökare. Avsändarna är en samling starka finansiärer: Klimat 2030, Mistra Urban Futures, Chalmers, Göteborgs universitet, Västra Götalandsregionen, Turistrådet, Göteborg&Co och Göteborgs Stad.


Ser filmen suddig ut? Klicka på kugghjulet nere till höger i filmrutan för att visa den i högsta kvalitet.

Quarra Stone: sten som håller i århundraden

Amerikanska Quarra Stone Company behövde en film som visar hur ett forskningsinstitut i Sverige hjälper dem att garantera kvaliteten på stenfasader till globala prestigeprojekt. Språng fick uppdraget.

Värdena som skulle speglas i filmen var tidlöshet, kvalitet, omsorgsfullhet och en stor dos svensk (läs exotisk) ödslighet. Berättelsen var komplex och skulle dessutom sys ihop på kort tid, i samarbete över Atlanten, med enbart en inspelningsdag till förfogande. En utmaning - men en kul sådan! Resultatet ser ni här.Ser filmen suddig ut? Klicka på kugghjulet nere till höger i filmrutan för att visa den i högsta kvalitet.

Kundreferensfilm om fossilfri energi

Språng har uppdraget att hjälpa Energy Machines att visa hur de tar företag in i en fossilfri energiframtid - idag.

Ett win-win sätt är att låta kunderna själva visa hur det går till. På så vis lyfts även deras hållbarhetsinsatser fram i offentligheten. Språng gör en filmkampanj där stora fastighetsägare runt om i landet bjuder in bakom kulisserna. Välkommen till en rundvisning på Arenahotellet i Uppsala där klimatavtrycket minskat drastiskt.

Ser filmen suddig ut? Klicka på kugghjulet nere till höger i filmrutan för att visa den i högsta kvalitet.