Hållbarhetskommunikation

Maxa effekten av ert hållbarhetsarbete genom att berätta om det. Så enkelt kan det faktiskt vara.

Många organisationer trappar upp insatserna för hållbarhet i takt med insikten om att alla måste bidra till en hållbar framtid. Färre hinner berätta om de goda avtryck de åstadkommer.

Att kommunicera ut hållbarhetssatsningar har många positiva effekter: ni visar kunderna att de handlar hållbart när de anlitar er. Ni stärker ert varumärke och skapar fler hållbara affärer. Ni skapar intern stolthet och lust att göra mer.

Språng Kommunikation har en bred syn på vad hållbarhet innebär: miljö och klimathållbar konsumtion, kulturvärden och integration, hälsa, trygghet och medborgarinflytande. Oavsett vilka värden ni skapar så förmedlar vi dem till omvärlden i film, bild, text och form.

Grädden på moset i kommunikationen är pressbearbetning: låt era bästa historier nå världen via media. Vi har många års journalisterfarenhet, förmåga att formulera nyheten och kontakter på rätt redaktioner.

Sol och berg ger självförsörjning av energi

Värme och kyla i fastighetssektorn är en stor klimatbov. Energy Machines energisystem minskar klimatavtrycket drastiskt genom smart användning av den energi som finns fritt i naturen.

Språng har uppdraget att hjälpa Energy Machines att visa hur de tar företag in i en fossilfri energiframtid redan idag. Vi gör filmer, sociala mediekampanjer och nyheter som intresserar fastighetsbranschen. Här en film om hur köpcentrat Frölunda Torg har revolutionerat sin energianvändning.


Ser filmen suddig ut? Klicka på kugghjulet nere till höger i filmrutan för att visa högsta kvalitet.

Kvarteret som får fler att välja cykeln

Om framtidens Göteborg ska bli hållbart samtidigt som befolkningen växer måste fler stadsbor välja fötterna och cykeln framför bilen. Men vems ansvar är det och hur får man det att hända?

Språng Kommunikation är anlitade för att berätta om hållbarhetsarbetet i samtliga Skanskas bostadsprojekt i Göteborg. I Studio 256 tar de sina miljöambitioner ett steg längre och hjälper bostadsköparna att inte bara bo utan också röra sig klimatsmart. Vi lät boende och projektutvecklare visa runt bland kvarterets smarta lösningar.


Ser filmen suddig ut? Klicka på kugghjulet nere till höger i filmrutan för att visa högsta kvalitet.

Konsttävling för demokrati och gemenskap

I Örgryte Torp har Skanska anordnat en konsttävling med många bottnar: social hållbarhet, trivsel och delaktighet.

Här är de boende själva med och avgör hur deras kvarter ska förvandlas från en samling hus till en trivsam plats. Språng Kommunikation utformade en hemsida för konsttävlingen, producerade filmserier för sociala medier och genomförde en lyckosam pressbearbetning med ett stort antal publiceringar i radio, tidningar och web.

Ser filmen suddig ut? Klicka på kugghjulet nere till höger i filmrutan för att visa högsta kvalitet.