Utbildning


Skapa rikt och proffsigt innehåll: Språng lär er filma med mobilen och hitta historierna som ger genomslag.

Måste det vara rocket science att göra filmer och engagerande inlägg i sociala medier? Nej, det måste det förstås inte. Vi hjälper er att komma igång med Språngs gör-det-själv-paket: en kul och handfast utbildning, en genomtänkt strategi samt grafiska mallar för innehållet.

Språngs fördel som litet konsultföretag är att vi är helt och hållet flexibla. Ni sätter en budget eller målsättning för satsningen och vi paketerar insatsen som ger störst effekt för er.

– Utbildning –

Under en dag utbildar Språng er personal att intervjua, filma och redigera video med mobiltelefonen. Ni får proffsens bästa filmarknep och tips på utrustning som höjer kvaliteten på ljud och bild. Vi klipper ihop materialet till intressanta reportage från verksamheten och testar att publicera dem på olika plattformar.

– Mallar –

Språng sätter ihop ett paket med intron, skyltar, bild- och ljudeffekter som stämmer med er grafiska profil och gör era egna filmer snyggare och proffsigare på några få klick.

– Strategi –

Med utgångspunkt i er verksamhet, omvärldens trender och målgruppens intressen tar Språng fram format för intressant innehåll som just ni kan skapa. Naturligtvis får ni med knepen som ger maximal spridning på nätet inklusive gilla-och-dela-tricks, hashtaggar, annonsering och mycket mer.

Proffsig mobilfilm: en utbildning för Chalmers

Chalmers har en snygg grafisk profil för film men den gick inte att använda i mobilen. Det löste Språng Kommunikation med en skräddarsydd utbildning, en smart app och ett paket textskyltar.

Språng kartlade behoven som fanns på kommunikationsavdelningen för fysikinstitutionen och tog fram:

- Rekommendationer för teknisk utrustning som ger bättre kvalitet på ljud och bild
- En app som är tillräckligt potent för att klara avancerad videografik i telefonen
- Text- och namnskyltar i Chalmers egen grafiska profil att använda i appen
- En halvdagsutbildning på Chalmers där kommunikatörerna lärde sig filma, redigera och publicera kompletta filmer med hög kvalitet

Resultatet? Att varje kommunikatör kan göra en grafiskt lika proffsig film i sin mobiltelefon som högskolans centrala videospecialister gör med avancerade datorprogram.

Gör-det-själv-kurs i webfilmer för Almedalsmagasinet

Som del i en social mediestrategi genomförde Språng en videoutbildning för textilföretagets medarbetare. Så här fint blev resultatet.

Språng Kommunikation utformade ett antal format för filmserier i sociala medier, så enkla att producera att Almedalsmagasinet själva kan skapa dem i sina mobiltelefoner.

Under en heldag fick personalen lära sig filma, redigera, publicera och själva stå inför kameran under handledning av Språng. Klippen gavs högre kvalitet med anpassade textskyltar samt intro och outro av rörliga bilder och musik som Språng skapat, för att sätta stämningen och skapa igenkänning hos följarna.

Så här fin blev Almedalsmagasinets allra första egna film.

Ser filmen suddig ut? Klicka på kugghjulet nere till höger i filmrutan för att visa högsta kvalitet.